Gratis Bio

Jag har inte särskilt många poäng kvar till det största presentkortet på gratisbio och det skulle verkligen sitta fint:) Så om någon vänlig själ där ute inte är medlem, passa på att bli det genom denna länk.


nytt arbetslöst liv

Det har ju varit ett ganska långt uppehåll här i bloggen, som ni säkert har läst så har jag jobbat min sista dag på banken för över en vecka sedan. Förra veckan har jag och N haft semester och självklart kramats ganska mycket med min nya minidator, asus eee pc 900.

Med andra ord var det min första dag utan en anställning igår. Jag blev tokig. Fyyyy vad värdelöst att vara hemma, dessutom fungerade varken tv:n eller internet under hela dagen. I min tristess arbetade jag lite med Mary Kay, men väntar ännu på produkter, det tog ca en halvtimme. Sedan planerade jag mitt nya liv. Inget godis och kakor och bullar, sedan insåg jag att det är ytterst ytterst sällan som jag faktiskt äter något av de tidigare nämnda sakerna. Så jag fick tänka om, inga kolhydrater då. Eller ja, några få är ju nödvändigt. Eller ska jag börja träna som ett psyk? Jag vet inte. Jag vill bara ha något att roa mig med under dagarna.. Jag ska minsann åka till biblioteket idag och låna lite böcker om ovannämnda och starta mig ett nytt liv.

Dags för tillökning?

Som bekant har vi redan en bebis i form av en kattunge här hemma, men nu börjar hon tjata om syskon, på sitt egna lilla sätt...

Så fort hon får syn på min rygg rusar hon dit och hänger sig fast vid mitt p-plåster och gör allt i sin makt för att få bort det. Klöser, gnäller och tuggar på det.

Nu är den här!


Min Asus Eee PC har landat på postensutlämningsställe. SKa hämta den så fort jag kan smita från jobbet. Blev dock en vit:) Nu är det dags att bjuda gubbarna på smörgåstårta här på jobbet, är ju trots allt min sista dag!

Världens mysigaste torsdag

Den här dagen startade riktigt bra!
Jag klev upp i tid, duschade, har gjort mig snygg och ätit frulle med N. Han hade till och med tänt ljus:) Jag kom i tid till jobbet och samtidigt som kollegan, med andra ord inte ens i närheten av sent. Jag ska ta ut lite komp och sluta 15.00. Dessutom kör jag N:s snyggaudi.

Vilken perfekt dag!
Yeah right, my ass!

När jag kom innanför dörrarna på jobbet hade fläktarna gått sönder. Vi har ingen som helst ventilation, luften står stilla. Jag sitter här i tropisk hetta och försöker andas - känner mig ungefär som en guldfisk på fel sida av skålen. Ett lass huvudvärk är i analkande på grund av syrebristen och svetten lackar efter ca 10 minuter på arbetsplatsen. I och med att vi jobbar på bank är det inte heller passande att ha dörren öppen. Som grädde på moset kom jag precis ihåg varför jag kör N:s bil, min är trasig och står på N:s jobb i väntan på att nån ska ta sig an den, eller tills jag har råd att laga den.

Vilken myspys dag!

min bästa smörgåstårta

På fredag är min sista dag på jobbet. Vad passar väl bättre då än att man bjussar på lite smörgåstårta? Saken blir ju inte värre av att min är så fruktansvärt god attd e kommer ångra att jag inte fått fast anställning! :  )

Som sagt, jag använder aldrig mått. Så ni får helt enkelt prova er fram beroende på hur stor tårta ni ska göra. Jag gör oftast en som väger ganska måånga kilo och kostar ganska många hundralappar. Det du behöver är:

-Formfranska/smörgåstårtebotten
-Vispgrädde
-Majonnäs


Fyllning 1:
-Creme Fraiche
-Skinka
-Äpple
-Senap
-Salt och peppar
Hacka allt och rör ihop, smaka av med kryddor och senap.

Fyllning 2:
-Creme Fraiche
-Gravad lax
-citronpeppar
-ev äpple

Hacka och rör ihop. Smaka av med citronpeppar.

Alt fyllning(den här brukar jag göra om den ska vara utan fisk):
-Creme Fraiche
-Mjukost med rökt renkött
-hamburgerkött/rostbiff
-ev små små ostkuber

Skär bort kanterna om du anvädner formfranska, annars dela smörgåstårtebotten och lägg upp på bricka eller fat. Bred ut den första fyllningen och lägg på ett lager bröd till. Bred ut fyllning två och lägg på "brödlocket". Blanda vispad grädde med ett par rejäla skedar majonnäs och bred ovanpå tårtan, precis som på vanlig gräddtårta. Låt stå i kylen över natten. Dekorera så nära inpå serveringen som möjligt.

Dekorationstips: Laxrosor, hyvla långa remsor av gurka på längden, Salladblad i kanterna, körsbärstomatshalvor i olika färger, stora räkor, citronskivor, kokta ägg, ostrullar, skinkblommor, rostbiff. Jag brukar trycka fast gurkskivor runt kanterna på tårtan:)




Lövbiffspasta

Mera mat. Vill föreviga mina recept, så då passar ju bloggen bra när jag kan dela med mig av dem samtidigt.

Tagliatelle
Lövbiff
Lök
Färska champinjoner
Vitlök
Senap, gärna dijon eller grovkornig
Creme fraiche/grädde/matlagningsgrädde/krongrädde

Kom ihåg att reda om du använder rinniga/för magra produkter

Fräs hackad vitlök och gullök
Tillsätt delade champinjoner och strimlad lövbiff
Stek det fort och hett, salta och peppra
Släng i en ganska rejäl klick senap och rör sedan ut med den mejeriprodukt du valt. Servera med kokt tagliatelle och stekta tomater/sallad.

Jag gjorde min med grovkornig senap och creme fraiche och krongrädde. Och det var såå gott:)

Cookin'

Jag älskar att laga mat, speciellt åt andra. De vet de flesta som känner mig. En av de bästa sakerna som finns här i världen är när N säger att det är det godaste han har ätit i hela världen:)


Så idag tänkte jags länga ihop något av det vi har hemma, slippa handla. En ost och skinkpaj bestämde jag mig för. Det är lätt och så gott.


Det här behövs, jag använder väldigt sällan mått utan kör på känsla så det här är ungefär:


Pajdeg:

Smör 150g

Mjöl 3 dl, blanda gärna det vanliga vetemjölet med en grövre variant

Vatten ngn msk

Blanda, tryck ut i form och förgrädda i kanske 10 min


Fyllning:

Kassler

Ost

Purjolök

Ägg

Mjölk

Körsbärstomater


Dela, hacka, strimla eller gör vad du vill med fyllningen och blanda sedan ihop lite av osten med mjölk och ägg som du sedan häller över resten av fyllningen. In i ugnen:)


Nu är jag sååå sugen på min paj. Dock har jag tänkt efter och det enda jag har hemma är mjöl, kassler och tomater. Så det blir att handla ändå:)


Asus Eee PC

Minns ni att jag för ett par månader sedan bloggade om denna lilla goding? Nu är den påväg hem till mig. Niklas är så snål med våran gemensamma dator att jag nu ska ha den här sötingen bara för mig själv så kan han fast sova med våran andra dator. Han har någongång sagt att han önskar att det stod "datorn" i förlovningsringen istället för mitt namn:P 

Det blev en vit i alla fall och med lite större skärm, 8,9" och jag är så glad, den ska bli mitt lilla kärleksbarn:)  

Vasall's Arctic Wind



här är gossen igen. Nisse som bor hemma hos mamma och pappa:)

pups


Såhär fint hade valparna det innand eflyttade hemifrån. :) Hagen går bakom huset också.

www.storstadspojken.se

Att allas vår Blondinbella har en karl, som har en blogg(www.storstadspojken.se) är det väl få som har missat?

I ett inlägg skrev han bland annat detta:

"-Använd lite smink, vi killar gillar er naturliga (det här låter sjukt klyschigt)"

Det tyckte jag var lite kul. Hemma hos oss är det tvärtom; I höstas när jag var sjukskriven en vecka med ryggproblem gick jag omkring utan smink, då kröp det sakta ur N: "Kan du inte sminka dig lite, du ser så sur ut utan smink. Du är såååå vacker när du sminkar dig. Du är så duktig på det."

Såhär kan det låta det ibland om jag kör på en "naturlig look": "Hjärtat, inte har du glömt att sätta foundation idag?"

Vilka kontraster? Har det att göra med att vi bor i norrland, som Nils skulle ha sagt? Eller är jag helt enkelt ful utan smink?

 
;)


Sucker

Jag föll för det igen, har provat förr men har inte yckats, Ger det en chans till:

http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=62400


Kapad vid fotknölarna

Så länge fick jag sola mig i glansen. En gammal tant som är kund här på banken kom in, hon tycker inte om mig av någon konstig anledning och muttrar när hon inser att det är jag som står i kassan. Ändå ska hon låtsas vara trevlig och prata på. Allt gick bra ändå tils hon tar fram en 200g chokladkaka ur väksna som hon vill ge åt gubbarna. Till mig säger hon: "Du behöver ingen, du är tjock nog redan."

Så vacker är väl inte direkt vad jag känner mig längre.



Ego Boost

Idag när vi stängde för lunch och jag rusade ut ur lokalen stannar en medelålders karl mig och utbrister "OOOOHHH, du vär det vackraste jag sett" Snyggaste idag!" Och inte alls på något burdust sätt,utan faktiskt helt ärligt. Inte med några konstiga baktankar. Jag har levt på det nu i ett par timmar, i'm on top of my world:)  Jag glänser.

Män är lata barnungar!

Hah, igår smet alla hem tidigare från jobbet. Chefen är ju på semester. Visst är det trevligt att gå hem tidigare, speciellt eftersom jag inte kan göra så supermycket efter stängning då jag inte ens längre har en telefon vid min plats. MEN, om de andra går hem så måste jag också gå med eller mot min vilja. Jag får nämligen inte larma. När de andra började packa ihop igår var jag precis klar med vad jag hade att göra under dagen plus lite av de andras. Jag antog helt enkelt att de gjort klart det som ska göras också, men inte. Posten går varje onsdag, den ligger här ännu och skräpar. Som tur är kan inte jag  göra posten så den uppgiften kan de inte lägga på mig.

Just nu är det jag och tre gubbar här på jobbet. Och de har jobbat här i år och år. Varför har de aldrig tagit sitt ansvar och lärt sig vad som ska göras? Det är som en lekstuga här dagarna i ända. Har de att göra med att de är män, läs gubbar? Är det mäns generella lathet? Jag hatar att dra alla under en kam, men mina arbetslivserfarenheter pekar endast på att män är lata på arbetet. Hur många män gör iordning och informerar sina kunder/kollegor om vad de har pågående och kommer behöva hjälp med medan de slappar på semestern? Hur många män slutför alla uppgifter och städar sina kontor innan de går på semester? Jag är ledsen att säga det, men jag har ingen erfarenhet av någon man som någonsin gjort det.

På mina arbeten har männen gått hem efter lunch sista dagen före semestern och lämnat allt vind för våg utan att ens stänga av datorn, medan kvinnorna jobbat övertid för att färdigställa och organisera allt för att hjälpa kollegor och kunder under sin semester? Är det såhär på era arbeten också? Snälla, bevisa att jag har fel!?

bank, inte sportaffär

Vi har en gammal ful och dammig tjock-Tv på jobbet där kunderna kan se hur det går på börsen.

Idag har dock våra kunder fått se OS på tv hela dagen. Flertalet kunder har uttryckligen sagt att de inte vill komma hit när det är OS på TV, de vill se börsen. OS tittar man på hemma.

Vad bryr väl sig mina kollegor om det, chefen har semester och här kommer ingen i tid och inga regler följs. En sitter just nu i en kontorsstol och äter kulglass ,som han köpt från kiosken här brevid, framför TV:n. Den andra har fruktstund och läser tidningen, den tredje pratar om hur det kliar på opassande ställen när han glömt att raka sig.

Jag då? Jag arbetar så att vi ska få gå hem någongång idag.

Igår fick i ett fint litet grönt häfte där det står hur vi ska bete oss mot våra kunder, vara kläda och vad som är tillåtet och inte tillåtet. Bland annat får vi inte äta eller dricka någonstans i lokalen där kunderna kan se oss. Vi ska också alltid le och vara tillmötesgående. Men visst, nog är det väl trevligt att ens personliga rådgivare på banken sitter och pressar glass framför OS när du kommer in och vill lägga om ett miljonlån eller göra ett pensionsval.

..främst personer med minst fyra års branscherfarenhet

"Hej!

  

Tack för att du kontaktade oss för att finna ett nytt uppdrag på arbetsmarknaden!

  

För jobbet inom vår verksamhet med att hyra ut personal och rekrytera personal söker vi främst personer med minst fyra års branscherfarenhet. Detta innebär att vi inte kommer att gå vidare i diskussionerna med dig just nu."

Så här ser det ut när jag söker jobb.  Hur ska man få branscherfarenhet när man inte kan få ett jobb? Om det handlar om studier och behörigheter, javisst! De med branscherfarenhet är eftertraktade - men vem vill ha oss unga entreprenörer som nyligt gått ut skolan och inte har någon branscherfarenhet?


Mera mat

Igår åt vi något så kulinariskt som falukorv. Dock tycker Emelie att falukorv och makaroner är tråkigt, så jag gjorde min egen version:

Spaghetti med falukorv på mitt vis
Jag delade korven i mindre bitar, stekte den tillsammans med hackad gullök. Blandade i ett par msk tomatpuré, sweet chili sauce och lätt creme fraiche mexican chili och lite vatten. Det blev mumma:) Det blir inte någon pastasås utan bara lite härligt kladdigt ; )

Lack of inspiration

Eftersom mitt liv är ganska händelselöst just nu så har jag inte så mycket att skriva om.  Däremot tänkte jag lägga upp ett litet recept:)

Detta åt vi i måndags:
Biff med het potatis och gorgonzolasås 

Först kokade jag potatis som jag borstat och tvättat och skurit i små bitar. (ja, jag vet att all näring och bla bla bla försvinner när jag skalar och skär) Efter det fräste jag potatisen snabbt i lite smör med timjan, chilipulver(gärna färsk chili), cayennepeppar, salt, vitpeppar och vitlök. Under tiden smälte jag gorgonzola på svag värme i en gryta, blandade i en liten bit buljongtäring, lite creme fraiche och matlagningsgrädde. Tillsist stekte jag två skivor utskuren ryggbiff hett och snabbt i smör och kryddade med endast salt och peppar. Lite rosa i mitten, precis som N vill ha det.

Grymt gott : )

Saknade färsk timjan till, och kanske en grillad tomat.

lack of inspiration

Eftersom mitt liv är ganska händelselöst just nu så har jag inte så mycket att skriva om.  Däremot tänkte jag lägga upp ett litet recept:)

Detta åt vi i måndags:
Biff med het potatis och gorgonzolasås 

Först kokade jag potatis som jag borstat och tvättat och skurit i små bitar. (ja, jag vet att all näring och bla bla bla försvinner när jag skalar och skär) Efter det fräste jag potatisen snabbt i lite smör med timjan, chilipulver(gärna färsk chili), cayennepeppar, salt, vitpeppar och vitlök. Under tiden smälte jag gorgonzola på svag värme i en gryta, blandade i en liten bit buljongtäring, lite creme fraiche och matlagningsgrädde. Tillsist stekte jag två skivor utskuren ryggbiff hett och snabbt i smör och kryddade med endast salt och peppar. Lite rosa i mitten, precis som N vill ha det.

Grymt gott : )

Saknade färsk timjan till, och kanske en grillad tomat.

Yesterday

Igår var det måndag, lika tungt att kliva upp och gå till jobbet as usual. Jag har nada inspiration då det är jag och ett par gubbar här. Direkt vi låser dörren för kunderna börjar de dricka kaffe och  tjata om att jag är sölig att stämma av så att de kan gå hem. Att hjälpa till skulle aldrig falla dem in. Igår kollade de TV medan jag arbetade.

Idag är jag sjuk, både förkyld och mina axlar och nacke är helt förstörda, detr inner från mina ögon och jag nyser. Jag mår hemskt, men jag kan inte sjukskriva mig, då blir vi för lite personal och kan inte hålla öppet.

Efter den här veckan jobbar jag en till´och sedan är jag arbetslös. Hur gärna jag än vill fortsätta inom bank och göra karriär så känns inte förhållandena och villkoren alls bra här. Därför ska jaf helt enkelt satsa på min egen verksamhet och se hur långt jag kan komma där.

Finally Friday

Fredag igen, på måndag har jag 10 arbetsdagar kvar sedan är jag out of work. Idag har jag fått riktig ångest över att bli arbetslös. Jag har aldrig provat på det förut.

Igår kom jag och N fram till att jag kanske inte alls kommer bli något, min karriär tycks ha tillstannat. Jag kommer få leva på A-kassa resten av mitt liv. Vad hände med mina planer? Mina ambitioner? Varför är jag inte en toppchef? Va? Vavavavava? Va? VA!?

Efter att jag hetsat upp mig en stund fick jag höra:

-"Du är inte arbetslös ännu, du är bara 20 år och du har faktiskt ett eget företag."

Nu är jag lite lugnare : )

RSS 2.0