Världens sämsta mamma!

Det måste nog vara jag, igår skulle jag leka med Tigra och mitt i allt fräser hon till och piper och springer in under soffan och jamar. Jag måste ha råkat trampa på hennes ena baktass. Jag tyckte så synd om henne och hon ville bara vara i famnen och såg alldeles skärrad ut. Jag hade färg i håret och funderade på vilken mössa jag skulle offra och hur mycket hår jag skulle hinna tappa medan vi for till veterinären.  Min lilla kissebebis. Det gjorde så ont i mitt hjärta. Stackars stackars lilla kissemiss.

Dock tog det väl en kvart så hade hon glömt bort hur ont hon hade.

Är jag dödsdömd?

Har suttit och matat in mitt CV osv på arbetsförmedlingen, om jag inte nämnt det så blir jag arbetslös om två och en halv vecka.

Jag har suttit och kämpat och blev riktigt nöjd. Trycker på knappen "matcha ditt CV". Det här är vad jag får till svar.



Förstoring:

Observera att jag sökte i HELA Sverige!

Förlovningsringar


Våra vackra, vackra förlovningsringar i stål.

rubrik

Igår blev det mys mys-mat.

Först quesadillas a la emsolicious. Tortillas med ost, paprika, tomat, purjolök, skinka och tropisk salsa som jag körde i grillen. Till det åt vi gräddfil, mera salsa och hemmagjord guacamole. Det var riktigt gott, en sådan hit hos N att han åt sig mätt på förrätten:P

Sedan blev det potatis med fläskkotlett och en lite nyttigare variant av gräddsås. Underbart gott säger jag, mera quesadillas säger N.

Idag blir det tonfiskwraps till lunch på jobbet, av resterna från igår. Som bekant har jag för ett par veckor sedan börjat ta med mat till jobbet, det är både ekonomiskt samtidigt som jag får en chans att läsa en god bok. Jag är ensam här på jobbet unde rluncherna och det är så skönt.

Det blir inget läsande hemma för N tycker att jag blir inne i boken och inte bryr mig om honom, han blir lite putt för att jag inte lyssnar när han babblar på brevid. Jag får gärna läsa, bara jag inte är så "inne" i boken. Vad tror ni om den kompromissen?

-Jag läser hellre på jobbet.
 
Nu till mitt problem GRANDE, min bok tig slut igår och jag har inga hemma. Jag måste köpa mig en ny, menjag vet inte vad. Anne, har du något förslag? Eller någon annan?

Bilden


Hade som sagt ingen ny, har aldrig med kameran, men här är en på mig och N från i påskas.

Utmanad

Jag blev utmanad av självaste Ebba von Sydow (okej, alla som läser blev utmanade)


1) Vad åt du till frukost?
- Ett morotsbröd med skinka och gurka och ett glas äppel, apelsin och morotsjuice.
2) Lägg ut den senaste bilden du tagit på dig själv.
- Har ingen ny bild, men lägger upp en från i påskas. Hittar ingen nyare.
3) Vem fick du ditt senaste sms ifrån?
- Annepanne http://tjorvtroll.blogg.se
4) Vilken färg har din dator? Alltså skalet...
- Silvrig
5) När var du arg senast?
- I fredags var jag riktigt arg när löneavdelningen tabbat sig med min lön, IGEN.
6) Ditt bästa minne från skoltiden?
- Studenten och UFgrejerna:)
7) Ditt sämsta minne från skoltiden?
- Skitsnack, plugghets, orättvisa lärare som favoriserar, lärare som utnyttjar sin makt osv.
8) Yoga eller löpning?
- Yoga, men helst dans, cykling eller prommis.
9) Spaghetti Bolognese eller Oxfilé Provencale?
- Oxfilé.
10) Vilka tidningar läser du regelbundet?
- Dagstidningarna på jobbet... Jag har slutat slösa pengar på tidningar och läser böcker istället:)
11) Favoritkaraktär i deckare?
- Ingen, är inte så brydd i deckare.
12) Teveprogram du aldrig missar?
- Jag lyckas aldrig följa något. Jag är så dålig.
13) Vem är du avundsjuk på?
- Jag är inte direkt avundsjuk på någon eller något, men visst ibland önskar jag mig ett extra par skor eller ett par tusenlappar extra. Dock har jag min familj och mina vänner som jag älskar och som älskar mig och det räcker.
14) Din bästa revansch?
- Alla gånger jag lyckats få sista ordet och vänt på klacken framför sådana som varit elaka/dryga gjort samma sak mot mig. JA, det känns bättre att hämnas, även om det är att sänka sig till deras nivå. Jag är inte mer mogen än så.
15) Din bästa chef ever respektive din sämsta?
- Svårt, de flesta chefer har sina dåliga och bra egenskaper. De flesta av mina chefer har varit okej, ingen har varit "dålig" men ingen har heller varit riktigt riktigt bra. Däremot älskar jag att vara min egen chef, jag behöver bara en gnutta självdisciplin till.  
16) Mat som du aldrig någonsin kommer att äta? Orsak?
- Hund och katt, sedan är jag inte sådär begeistrad i saker som kalvbräss heller. Komage, sälögon och aphjärnor passar jag gärna. 
17) Offentlig person som du skulle vilja ta dig ett snack med?
- Någon stor, känd och framgångsrik entreprenör, gärna kvinna, som skulle ge mig lite inspiration nu till hösten. Kanske Mary Kay Ash, dock är hon död. Gör det något?
18) Kaffe eller te?
- Både och speciellt nu när jag dragit ner på kaffet.
19) Skostorlek?
- Stadiga 38:or.
20) Hur ofta är du på IKEA?
- 1 gång per år?
21) Om du hade fem miljoner över - vad skulle du köpa? Och du var tvungen att köpa något annars skulle de försvinna...
- Jag skulle resa överallt, kanske jorden runt, köpa mig och N en R8, bjuda min familj på något fint, 20 par skor och kanske ett litet hus, sen tror jag pengarna tog slut.

Jag utmanar, Anne-Panne:)


Lugnt och tyst

Det är så harmoniskt här i lägenheten, batteriet till avlyssningscentralen/FRA-anläggningen verkar ha tagit slut : )

Masugnsbykalaset

Nästa helg är det kalas i Luleå, det brukar ju vara ganska kul och min syster vill så gärna fara. Jag har vid ett svagt tillfälle också lovat henne att fara. Men, med min rådande ekonomi. (Alla har väl läst om hur det gick med lönen?) så finns det inte en krona över för att åka på festival. Jag tvivlar starkt på att de hinner betala ut resterande på en vecka, slooow.

Lösning:

Jag har bjudit med henne på festival i stugan. Masugnsbykalaset, där bland annat jag står för underhållningen! Vilken strålande idé tyckte både jag och N, ni suger sa hon.

Iron Maiden

Min kära lillasyster var i Göteborg och kollade Maiden i lördags. Jag tycker att hon är tuff.
 
Mamma min tyckte att det var så bra att hon hade sittplats, så hon inte blir trött i benen.
Jag tycker det är bra att hon hade sittplats så hon inte blev mosad av resterande 56999 personerna i publiken.

Vi fick i alla fall gratiskonsert då hon ringde till oss och vrålade som en galning. Sedan sa hon att det var jag som lät full?

Ijojo



I love you, yes I do, but i do love my shoes too.

Thumbnail

Vafan spelar det för roll? Du drar ju in stålar på Mary Kay!

Rubriken är ett citat sagt av min kollega när följande scenario inträffade:

Förra månaden har Emelie, dvs jag, endast arbetat 13 dagar. Det innebär att jag inte får så mycket i lön. Men att det betydde att jag skulle få 4000 i lön hade jag inte räknat med.

SMART ASSEN på löne har dragit matförmån från min lön för mer än det dubbla som jag fått ut. Hello, jag ska inte ens betala en femhundring för det.

Har jag någongång fått rätt lön sedan jag började här i januari? Svar: Nej.
Har jag någongång nämnt att jag arbetar på bank? Svar: Ja.



När jag var på anställningsintervju sa de att man måste kunna räkna om man ska jobba här, men det kanske inte gäller om man arbetar på löneavdelningen?

perfektion.


Det här är nog definitionen av vackert. Om jag hade dessa på fötterna skulle jag vara världens, lyckligaste, nöjdaste, smartaste brud. Och dessutom ha ett perfekt liv. Tror ni inte? Visst är det så det blir? Snälla?

drinkar.



Sånt här fint drack vi 12/1, vår förlovningsdag : )

Lovely morning?

Jag vet inte, är det någon mer som läst på aftonbladet om sommarens sommar som skulle komma ihelg? Någon som kollat väderprognoserna i varenda dagstidning? På internet? Var det någon som la märke till de stora solarna och 20+ grader celsius? VA!? För det har jag gjort. Och inihelvete vad jag längtat till denna underbara helg när jag ska grilla och fiska lax medan brännan fixar sig själv. 

Hey, är det någon som lagt märke till regnet utanför? 

Bloggdesign - Kan någon hjälpa mig?

Jag fattar nada, har varken tid eller ork att lägga ner. SÅ finns det någon där ute som kan hjälpa mig med en design?

To do list

Nu var det dags igen, stöket innan vi åker till stugan och slappnar av.

-Packa
-Handla
-Ordna bil , lasta säng
-Städa lite
-Hänga och vika tvätt
-Make up rådgivning ikväll.

Blixten


Blixten och Tarzan ska snart flytta hemifrån... Jag vet inte riktigt hur det gick till men hux flux har jag lovat att N:s lillasyster ska få våra råttor när de kommer hem från semestern. I och för sig behöver de en matte som inte bryr sig mer om katten än om dem : P

Tarzan


Tarzan

Gamla finska, blinda tanter och bröst

Idag på banken kom en av våra stamkunder in, hon är finsk, 73 år och nästintill helblind. De senaste gångerna jag pratat med henne påstår hon att jag har sagt att jag är gravid. Jag förnekar varje gång. Idag erkände hon den verkliga anledingen till varför hon tror jag är gravid(uppenbarligen ser hon ju vissa saker):

"Du har ju så stora bröst!"

Sen erkände hon också att hon är "hollo" och gick sedan hem.


Ny affärsidé

Jag tycker om min N, eller nej, jag älskar honom trots hans konstiga ideér. Egentligen är de rätt söta:)


Jag har ju kommit på en ny affärsidé tack vare hans hemmabygge också. Hur mcyket tror ni att FRA-politiker och regeringar och sådana viktiga personer är villiga att betala i hyra för vårat vardagsrum? De behöver ju inte bygga egna system i alla fall. Avlyssna kan man göra fint hos oss med utsikt över älven. 

FRA i vardagsrummet

Ja, så har vi det nu. Igår drog N fram sin stora låda med sladdar och började mixtra. Efter ett tag sa han till mig att vi skulle föra lite cupcakes till hans mamma och pappa, jag som älskar att ge bort saker så genast okej och trodde att vi faktiskt skulle åka dit för att han så gärna ville ge sina mamma och pappa lite muffins. När vi kommer dit så försvinner han ett tag och kommer upp med något som liknar ett nio fots kastspö utan rulle, men i själva verket är en antenn. Som han förövrigt köpt en gång för att den KAN vara bra att ha...

Efter att han plockat isär varenda strömbärande apparat, dvs lampor, kontakter osv, åker vi hem.(Kan tänka mig att hans föräldrars förråd ser ut som en lamp och sladd-kyrkogård nu) Direkt vi kommer innanför dörren springer han till vardagsrummet , likt en treåring till sandlådan, och börjar bygga något. Jag är lite småless och avtrubbad då hans tekniska ombyggnationer inte är så ovanliga hemma hos oss. Med andra ord så orkade jag inte bry mig vad han pysslade med.

Rätt som det är kommer han skrikandes och säger att jag inte får komma till vardagsrummet. Jag fick snällt stanna på badrummet och hänga tvätten. När jag börjar bli less på badrummet kommer han äntligen, dock med en walkie-talkie och leker soldat i Vietnam(you get the picture). Till min förvåning ekar det han säger i hela vardagsrummet då han har byggt någon slags avlyssningscentral i vardagsrumsfönstret så vi i princip kan avlyssna hela Gällivare. Jag har aldrig sett en stoltare pojke, och tankarna far snabbt tillbaka till treåringen i sandlådan när han utbrister "Vi har FRA i vardagsrummet!" med ett leende upp till öronen.

Och nej, det är inte en son, lillebror, eller lillkusin jag skriver om, utan min 20-åriga sambo.

Avlyssningscentral i vardagsrummet är väl inte så farligt, tänker jag, ingen vet ju om det. Vi berättar inte åt någon, ingen behöver veta vad min sambo har för sjuka sysslor om kvällarna.

Den teroin höll till imorse när jag går ut ur lägenheten och slänger ett snabbt öga upp på våra fönster och möts av ett nio fots kastspö utanför vardagsrumsfönstret, eller antenn om ni så vill. Som han dessutom fäst genom att klippa av en tråd i mina fransgardiner!

 Nu är våran avlyssningcentral inte hemlig längre, för antennen utanför vårat vardagsrum syns till månen.  

morgon

Passar på att blogga medan jag sitter och väntar på två av min arbetskollegor som är lite sena. Hoppas de kommer i alla fall. Muffinsen, eller cupcakesen, som jag bakade gjorde succé både hemma och här på jobbet. Lite fjäsk lönar sig alltid. :) De blev riktigt bra, men jag rekommenderar att använda en riktig muffinsplåt, precis som det stod i receptet. Mina rann ut litegrann oh blev ganska låga då jag inte äger någon sådan plåt.

Händer idag då?
JObb hela dagen, som vanligt. Lunch här, någon fryspaj med mig, tråkmat. Sedan hem och storstäda hela lägenheten. Mer lär jag ju inte hinna med den här dagen.

När kommer det sociala? När ska jag hinna ha egen tid?
Dygnet har för få timmar.

Hur väl känner jag min sambo?

Hur bra känner jag min sambo?

Vad heter han: Niklas
Vad har han för favoritfärg?: Han har ingen favoritfärg, men på bilar skúlle det nog vara vit (just nu:)
Vad har han för ögonfärg?: Blåa.
Klädstil: Jeans & T-shirt.
Har han färgat håret nån gång: Ja, ljusa slingor.
Har han klippt sig någon gång: Ja, jag brukar klippa honom, men nu är det länge sen sist.
Har han piercat sig: Nej.
Dricker han: Jadå.
Röker han: Nej.
Vad har han för mobil: Iphone.
Vad vill han bli när han blir stor: Något där man får skruva och plocka i små små elektroniska apparater och sladdar.
Vad har han för färg i sitt rum: Rummet han hade när han bodde hemma har mörkgråa tapeter med silvrigt mönster, vårat sovrum är vitt med ljusa blommor.
Har han någon/några systrar: En sladdis, Lisa : )
Har han någon/några bröder: Lillebror Tommy.
Vad är hans favoritmat?: Det mesta som jag gör, kanske min skagenröra.
Vilken mat hatar han?: Just nu "växer kassler i munnen" på honom. Haha.
Vad tror du att han skulle göra om han vann 1 miljon: Han skulle bjuda mig på en utlandsresa och spara ihop resten till en ny bil, kanske en R8?
Vad brukar han göra efter skolan: Då han gick i skola åt han makaroner och ketchup när han kom hem.
Vad heter hans pappa och mamma: Tony och Eva
Har han bråkat med nån någon gång: Jo
Vad brukar han göra på helgerna: Vara med mig, hemma eller i stugan, dricka lite öl eller köra bil.
Vad har han för musiksmak: Det beror på hans humör, oftast dåligt dock.
Hur/var träffades ni första gången?: Jag var full, N körde.
Hur gamla var ni då: 18.
Vad påminner dig om honom: Det mesta, volvon som vi träffades i första gången, skruvar, musik, ja i princip allt.
Vad var det första han sa till dig: Han sa inte så mycket, han undrade nog bara vad jag var för en fyllskalle som åkte med...
Vad var det första du sa till han: Det var nog "hej!", sen erbjöd jag honom en tjuga för att köra mig till stan:)
Vad brukar ni oftast skicka sms om: Pussar, och vad vi ska äta.
Är han beroende av något?: Mig, och att skruva isär saker.
Vad kallar du honom: Hjärtat, Gubben och Nicke.
Vad kallar han dig: Lovely och Gumman.
Idrottar han: Inte det.
Hur länge har ni vart tillsammans: Sedan 12/1-07. Alltså lite mer än 1,5 år:)
Hårfärg: Ljusrött, är det en färg?:)
När fyller han år: 27 mars
Om du skulle ge han en blomma då han fyller år, vilken blomma skulle det vara?: En röd ros, eller ett arrangemang som jag själv komponerat.
Om du skulle beskriva honom med 3 ord, vad skulle de vara?: Ärlig, pålitlig och underbar!
Vilket år är han född: 1988
Gillar du han?: Jag älskar honom.

Listan är stulen från http://mariaristo.blogg.se

Soffpotti och Cupcakes

N låg i soffan och kollade sina program igår, så jag bakade cupcakes. De blev jättefina, och jag hoppas verkligen de är goda. Ska ta en på fikarasten, sen kommer recension : ) Hittade receptet på http://jasmincii.blogg.se.
 
Jag har försökt övertala N om att han ska låna en transporter eller liknande från jobbet så vi kan åka till Lulekalaset nästa helg, han är inte sådär supertaggad, men jag vill. En dag i alla fall, då klarar sig missen hemma själv också, som förövrigt har varit helt rabiat inatt. Hon har ömsom gosat och bäddat omkring på mig, sen har hon busat och jagat fötter och sedan gosat igen, tokkatt. Men hon är världens finaste. Hennes teckning blir tydligare och tydligare och pälsen mer jämn för var dag som går. Hon kommer blir en riktigt vacker katt.

Det blir i alla fall en stor bil till ästa helg så att vi får med en säng till stugan, vill inte sova på den där uppblåsbara madrassen en helg till. Dessutom blir det skönt att slippa köra med släp. Det blir riktigt mysigt där nu under resten ab sommaren och hösten, sen får vi se under vintern/våren om det går att ordna så vi kan vara där. Ska i alla fall röja lite just runt stugan så kitten inte trasslar in linan så fort hon går ut, kanske vi sliper lite kryp då också.

Dagens höjdpunkt blir i alla fall lunch med N, länge sedan sist då han går andra tider nu än tidigare, Kanske blir det thai?

Outlandish

Jag vill så gärna åka utomlands. Bara vara, njuta och äta och dricka gott, mojsa på hotell. Frågan är ju om jag hinner få ihop pengar. Dags att jobba lite extra kanske? I think so.

Hemma igen

Hemma igen efter en härlig helg. N:s söta familj (mamma?:) hade gjort iordning det mesta i stugan när vi kom fram så det var bara att bära in grejerna, alldeles perfekt! Tigra har trivts som fisken i vattnet och klättrat i  träd och jagat småkryp, hon har varit ute hela helgen. Vi har träffat Elin och Johan och druckit lite vin också. Jag har till och med fått fiska : ) Dock inte ens ett napp, men det spelar inte så stor roll.

Har hunnit med en hel del kubbspel också och jag måste erkänna att min form liknade en väg i Norge, ena sekunden träffade jag alla, nästa inga alls. Lisa var nog den som gjorde störst succé och träffade mest. 

Igår när vi kom hem var jag full av energi och gjorde massa nyttiga saker, tvättade, hängde tvätt, vek tvätt, plockade hemma, gjorde fika, bytte åt råttorna och lekte med katten. N sov i soffan så länge. Vid 22 rusade han upp helt yr och vimsig och mumlade i panik att han måste sova och vinglade in i sovrummet. Frågan är ju om han ens var vaken när han gjorde det?

Helgen har vart riktig mysig och det har varit kul att träffa alla : )

Släp att låna?

Nu är det så att vi inte kan ta mammas och pappas släp för skotern har tydligen skurit och ingen ids lyfta av den. N var ju dock bergsäker på att hans föräldrars släp var hemma, men det var minsann inte det.

ALDRIG går det att planera något, allting ska alltid göras i sista minuten och jag hatar det. Jag vill planera för annars blir ingenting gjort. Nu ska jag ringa till farfar och hoppas att han är min räddare i nöden.

Wish me luck. Vi hörs efter helgen.

MY ASS

"Lugnt på jobbet." MY ASS. Just som jag släckt ned bloggen så ruuusar det in kunder. Alla i panik. Postväxlar hit och dit, växel överallt. Griniga kunder och lång kö. Dessutom tog kölapparna slut så det blev inbördes bråk om vem som kom först. Jag tar det som att alla så gärna vill träffa mig och inte att de behöver pengar. Att det är pensiondag idag behöver vii nte ta med i beräkningen. 

45min till stängning, sen är det snabb avstämning och snabba snabba kvällsrutiner och sen blir det byn. Vi ska göra iordning en liten stuga där så att vi har någonstans att bo. Blir nog mysigt men ingen tidig kväll ikväll då det är helö del som ska röjas/fixas där. Dessutom måste vi få med oss en egen säng. Det betyder att vi behöver släp att frakta den på. Det i sin tur betyder att vi måste ha en bil med drag, varken jag eller N har drag på våra bilar. Dock jobbar ju N på bilfrima så han får lösa det.

To do list
-Köpa långlina till katten.
-Packa mat
-Packa öl (överraskning åt N)
-Packa kläder mm
-Lasta av släpet, det står en skoter där.
-Lasta sängen på släpet
-Äta
And off we are.

--------------
Update: N har lånat en Tiguan från jobbet, så då var dragkrok avklarat:)

Nu börjar tyngden lätta

Dock har jag ännu lika ont i axlarna som vanligt, men den tyngd som har funnits där börjar lätta.

Det är lugnt på jobbet, jag har gjort det jag ska, snart lunch och vad som än händer har jag ju min familj och min N. Solen skiner ute, jag vill grilla och dricka en öl. Inte tänka så jäkla mycket. Bara vara. Och jag tror att allt skulle bli superbt om jag fick mig ett par nya skor.

XOXO

E

stress

Igår fick jag lite smått panik. Men det börjar släppa nu. Förhoppningsvis kan jag slappna av under helgen. Men alla krav överallt ifrån tar kål på mig. Jag har alldeles för mycket ansvar på jobbet för att vara vikarie. Just nu kan jag inte heller få den hjälp och stöd som jag behöver på jobbet å vi är för lite folk. Visst jag lär mig av att lösa problemen själv, men å andra sidan är det så lätt att någonting blir fel. Min syster frågade mig igår när jag träffade henne, efter att hon varit förbi mitt jobb, om det bara är jag som gör något på jobbet, de andra sitter ju bara och slöar. Jag låter det tala för sig själv. Jag tycker om att ha mycket ansvar och utvecklas. Det stimulerar mig, men att ha ansvar för sådant jag inte har en aning om hur det går till. Jag har inga svar, ingen information. Jag vet inte var jag ska hitta den, och jag får inte hjälp.

Jag har så förbannat mycket att tänka på (och ändå ingenting) att jag inte får något att gå ihop, jag har helt tappat motivationen och viljan till att ta tag i något alls. Lägenheten ser ut som tredje världskriget men jag orkar inte. Jag får inte kraft någonstans ifrån. Jag tycker inte ens att det är kul att laga mat längre. Inte på samma sätt som förr.

Jag blir arbetslös snart också, mindre än en månad kvar. Hur ska jag då kunna betala hyran? Det finns inte ett jobb att söka i kommun som jag ens har behörighet till. Då är det ju bara att jag startar eget. Ja, varför gör jag inte det? Varför har jag inte ringt mina kunder och bokat in nya klasser? Jag har en färdig affärsplan och affärsidé. Varför söker jag inte starta eget bidrag och skickar in papprena? Jag får inte ork att ta tag i det, jag hittar inte kraft någonstans.  

Du kan behöva vara lite ledig (arbetslös) säger en del. Det vet jag att jag behöver. Men det är mer stressande att veta att jag inte har någon inkomst än att jobba ihjäl mig.

Missförstå mig rätt, jag tycker om att ha många projekt på gång. Men just nu har det tagit stopp någonstans. Kanske håller jag på bli utbränd, kanske sitter det i viljan. Någon, ge mig lite inspiration? Jag har tappat kontrollen.

Vasall's Arctic Wind



Lilla Wind, eller Nisse som far min döpt honom till : )

Full i fan

Efter mitt förra inlägg fick jag blodad tand och sprang till en telefon och ringde hans om äger lägenheterna nere i Göteborg. Mobilsvar såklart men jag talade in ett sakligt och väl formulerat meddelande där jag bad honom ringa upp mig.

Hoppas nu att han gör det, behandlingen vi har fått av hemåt/hsb här i gällivare är allt annat än bra.

Världens drygaste och mest ignoranta..

Idag är det varm här inne på pankki. Jag vet inte om fläktarna stannat eller vad, men det är sjuuukt.

Glömde min härliga matback hemma, men gick ut och åt med en kollega och chefen. Det var trevligt det också. Sedan följde jag med Chíefen och kollade tapeter och blev själv riktigt sugen på att göra om i lägenheten, trots att vi bor i en hyreslägenhet. Det här med att göra om hemma är en sak som flammar upp lite då och då. Ibland duger våra gula tapeter och ibland är jag så less på alla små hål och slitage på dem.

 Hemåt AB som vi hyr av har världens drygaste och mest ignoranta besiktningsman och vägrar ombesikta trots att han missat massvis med fläckar och hål i väggar etc. Nån dag nör jag får tid över ska jag ringa till ägaren och höra om han kan hjälpa oss på något vis. Det vore ju trevligt att slippa betala omtapetsering osv själv, i och med att det verkligen behövs i våran lägenhet. Det har varit samma tapeter i den i minst 10 år, och de är riktigt SLITNA. USCH.

Skryt

Jag måste skryta om min kissemiss : )

HOn åker helst av allt handväska om man ska någonstans, så också idag när vi for till veterinären. När vi kom in var det lite läskigt och helst skulle hon sitta i mitt knä, men efter någn minut åt hon hundgodis och var nyfiken och gick omkring i väntrummet, i koppel såklart.

När det var våran tur satt hon så duktigt i famnen och hälsade på veterinären Dan och sedan satt hon så fint på bordet och fick sin spruta i nacken och knaprade på en till hundgodis. Vetrinären var förvånad över hur snäll och lugn katt hon var trots att hon är sköldpaddsfärgad. Han satt och kliade henne en lång stund och berömde henne och tyckte att hon var så duktig och fin. 

Det gör mig så varm i hjärtat när jag får höra så fina saker. Tigra är våran lilla bebis och det finns inte nån som hon inte charmar. 

morgon morgon

Nu är jag redan klar med allt som ska göras innan tio här på jobbet, jag är sååå snabb : )

Eller så är det lite mindre att göra under sommaren.
_____________________


Igår blev det film med Tania, någon dålig skräckis som hette något i stil med Storm Warning. Bara massa blod och en fransyska i huvudrollen. Smart var hon dock, förvandlades till värsta superman och började bygga fällor.

Nu ska jag börja packa ihop här och bege mig med Tigra till veterinären. Hon sitter just nu och gråter i bilen, stackarn.
Dock är jag lite arg på henne, hon har stulit vattenmelon inatt och ätit den i våran vita fåtolj, som nu är lite rosafläckig. Men så är det att ha djur.

I'm off.
E

Tigra


Fina Tigra. Hon är riktigt busig och imorse har hon upptäckt råttorna än en gång och försökt ta sig in i buren. Riktigt underhållande att se varje gång. Antingen hoppar hon in i glaset på buren eller så petar hon bort locket och ska in. Då blir det full rulla på matte och husse, för vi tycker trots allt om våra tåttor :)

Back to work

Jag har en feeet hög med jobb framför mig nu. Och jobba behövs verkligen med tanke på att jag shoppat loss förgående vecka. Dock inte på skor som sig brukar utan en TV och en bil ; )

Give me some inspiration.

To do-list

 Today's To do

  • Hänga tvätten
  • Laga mat
  • Tömma diskmaskin
  • Göra iordning för order
  • Stämma av med sista kunderna
  • Kundbesök

Om någon är i behov av Mineral Make Up, hör av er!


Könsdiskriminering

N: "Varför kan inte du bli vuxen? Så att du inser att det är tjejer som diskar, städar,skurar, lagar mat och tvättar? Kan du inte bara lära dig det, bli vuxen och förstå det? En del grejer är helt enkelt kvinnogöra, det bara är så. Men visst kan jag hänga tvätten om du går ut och lagar elhissen i bilen, för det är sånt killar gör."

E:"Okej, jag går ut och gör det"


N blir tyst.


E: "Det här ska jag skriva i min blogg, bara så att du vet."


N försöker se självsäker ut och säger: "Gör det, för det ÄR ju så det är."


Hur har ni det hemma hos er? Är det kvinnan som städar och lagar mat eller är det karln?
Jag råkar ju veta att hemma hos Ns föräldrar är det minsann pappa som lagar maten, så vars N har fått sin snedvridna syn på hushållsgöra från vet jag ej : ) Det värsta av allt är att N hävdar att jag ska sköta hushållet, men han ska minsann vara pappaledig när den dagen kommer! ; )

Dock är det lika diskriminerande att säga att det bara är män som skruvar i bilen, jag känner flera tjejer som är riktigt duktiga på sånt.


Veterinären

Ännu en ny dag har kommit. Här är det ca 12 grader varmt (kallt?) och duggar ute. Härligt högsommarväder va? : )

Jag har spenderat  mina första timmar med att försöka få tag på veterinären eftersom Tigra ska ha sin andra spruta senast den 17:e. När jag väl fick tag på någon så sa han att de har stängt för allt annat än akuta ärenden den här veckan. WHAT? Om jag blir tillsagd av dem att ringa under den här veckan så att jag får komma in med kissen, kan de ju inte sen säga att de har stängt.  Eftersom hon fick sin första vaccination den 17:e juni så är det ju ganska panik också ftersom att de två första sprutorna tas med ca en månads mellanrum, annars är det bara att börja om.

Tillslut fick jag i alla fall komma in med henne kl 9 imorgon, så jag måste smita från jobbet igen. Men så är det att hava husdjur..

Nu ska jag boka in boxarna.
Puss och kram, ta en banan.

E

Monday Morning

God morgon!


DÅ var det dags för en brand new vecka. Det verkar bli härligt väder ute, och här inne på jobbet är det lika mysigt kvavt och fuktigt som alltid : )


I helgen har det varit full rulle, fredagen bara försvann innan jag ens hann märka något. Lördagen spenderades mestadels i Jokkmokk och Porjus då jag och N och Perre var och hämtade en fuker åt mig. Haha, bara jag som tycker det är roligt. Jag har köpt en bil och reggen på den är FUK. Okej, det kanske inte är så kul...


What else? Lite vin på lördagkväll och mest bara mys. Grillning, bilrekonditionering och tonfisksallad igår och så var helgen slut. De är för förbannat korta helgerna nu för tiden. Just nu försöker jag få tag på veterinären så Tigra kan få sin andra vaccinering, men de har tydligen sommartider nu och svarar bara i telefon till nio, bara att försöka igen imorgon.


Tag 3 betala för 2

Som bekant är det ju vad som gäller på Skopunkten. Dessa tre läckerbitar är jag såååå nära att klicka hem.



So little time

Hej hej sommar, Sandra Dahlberg sjunger lös i sommarlovsmorgon eller vad det nu är på TVn här på pankki.


------------------------
Jag har nu i ett par dagar använt min nya universalskalare eller vad det nu heter från tupperware, och hittills är jag mycket nöjd. Man ska tydligen kunna skala mjuka saker me den också, som tomat eller kiwi. Det behövs hemma hos oss för jag skär bort halva kiwin när jag skalar med kniv. N verkar nöjd med sin tupperware-ostkuba och mina små burkar fungerar bra som förväntat. NÅ, slut reklamat om tupperware.


------------------------

Så, vad gjorde vi igår?

Jo, jag kom hem, lagade mat. Jag har börjat känna mig slö. Det blir väldigt mycket halvfärdig mat, eller nja mycket kan man väl inte säga, men mer än vad det brukar vara hemma hos oss. Igår blev det tandoorikyckling i sån där folieform och till det egen, kryddig klyftpotatis (chili, cayenne, peppar, grillkrydda, timjan och vitlök). Vi äter i princip aldrig strips eller pommes från affären, jag gör alltid själv och det blir ju så gott med eget. I och för sig kanske man inte kan kalla såndär kyckling för "färdigmat" då den egentligen bara är marinerad. Jäklar vilket tjat om middagen:P


Sen följde jag med N och hyrde ut en bil till någon italiensk pamp med paparazzis och svindyra kostymer:) Sen blev det nya Rambofilmen på nya TVn, den sög. Filmen alltså. Precis som alla andra krigsfilmer. Rambo bor i Thailand, krig krig, en flicka, lite mer krig, blod, flickan blir tillfångatagen, krig, Rambo räddar flickan, krig, krig, tårar och nämnde jag krig?

Efter det var det dags för sängen. Så mycket att göra, så lite tid.


Gutenmorgen

Hallå hallå.

Ännu en dag med regn. Men vad gör det, jag är på strålande humör trots tredje dagen i rad med huvudvärk. Idag har jag bestämt att det ska bli en fantastisk dag! Allting blir så underbart när man får höra "Du, är så snygg!" Eller "Gud, du är det finaste som jag har" varje morgon före jobbet. N, you make my day. hjärtat.

Labradorvalpar









Visst är de vackra? De heter Vasall's Arctic och sedan namnet som står på bilden. Nu har de börjat flytta hemifrån, jag kan inte ens åka dit för jag blir så ledsen..

Tack för hjälpen, Annelie!

Gulliga Annelie hjälpte mig när jag fick hjärnstillestånd och inte ens hittade till kategorierna själv :)

Tack!

Hennes blogg: http://anneliemalmgren.blogg.se/


Italienarna igen : )

Ahh, de är så härliga. Men hon krossade mitt hjärta nyss. De har varit in flera gånger igår och växlat pengar och jag har försökt att förklara både på spanska, som är hyfsat likt italienska, och på engelska att det kostar 40 kronor för varje gång de växlar och därför borde de växla tillsammans istället för var för sig. De förstod inte riktigt det igår så när de kom in tredje gången växlade jag åt dem gratis.

Nu kom de in igen och växlade fyra ggr på tre personer, jag orkade inte försöka förklara igen, men när jag gav dem kvittot så börjar de viska ledsamt till varandra om att jag tog avgift. "Cuarenta, cuarenta..." Nåväl, nu har de väl lärt sig till nästa gång de kommer. Härliga livliga italienare. De är vad man kan kalla "vibrant" på inglésiska : )

Blogghjälp!? Kategorier, någon?

Jag behöver hjälp med mina kategorier, antatgligen har jag gått och blivit dum, men jag hittar inte var nab gör nya och ändrar sina kategorier? Någon vänlig själ där ute?

Regn regn

Nu regnar det igen. Ganska tråkig sommar om jag får lov att tycka till.
Nåväl, ingen bild på katten har det kommit än, så jag tjyver en från min mammas blogg och publicerar den:

Lilla Tigra med tungan ute : )


Jag har det!

Jag måste helt enkelt ha tagit ut mig igår, medan N slocknade och sov som ett barn efter middagen har jag varit så duktig. Jag började med att rensa åt råttorna och ge dem lite nya leksaker, och massa nytt papper. Såklart ville Tigra hjälpa men hon blev lite för ivrig och hade sönder råttornas toalett. Så idag måste jag på jakt efter en ny keramik (eller annat otuggbart material) skål som de kan göra sina behov i. Jag har ju nämligen rumsrena råttor.

Efter det tog jag en dusch och sedan städade jag toaletten, sopade, dammsög och skurade, plockade i ordning och vek tvätten. Här hjälpte också Tigra till genom att leka formel 1 på mattorna när jag lagt ut dem tills de såg ut som korvar. Hon pyntade också lite extra fint med mina make up-borstar över hela golvet. Sedan var det dags för köket,  tömma diskmakin, plocka i. Diska bordsgrillen, rengöra kaklet och spisen, plocka undan onödig elektronik och torka torka torka.

Efter det var klockan närmare 22 och jag väckte N så han fick ta en dusch och sedan for vi till OK och tankade bilen så han skulle komma till jobbet imorgon. Sen var det dags att hoppa i lopplådan och det var precis vad Tigra gjorde, som en känguru studsade hon omkring medan vi försökte sova. Söta söta kattis : )

Det här är alltså varför jag har blivit sjuk idag, don't you think?

Så nära

Imorse var det så nära att jag ringde och sjukskrev mig, jag mår som en överkörd gnu. Diverse värk i hela kroppen, förkyld, illamående och huvudvärk as usual. Men hey, som vi alltid sagt, nobody likes a crybaby!

Därför sitter jag nu på jobbet och undrar VARFÖR jag ens gick hit, känner redan nu att det inte kommer funka. Jag får väl hinka i mig vatten och äta frukt, som vi har här på jobbet för en gångs skull.

God, i just feel like dying. Kan inte käraste N komma och kidnappa mig? Snälla? snälla? Snälla?

Jag är nog en crybaby trots allt.

snabbis

Idag var det in värsta mysiga italienska tjejen, och hon var så glad när jag hjälpte henne med att hitta till Coop så hon kunde köpa en gryta att laga pasta i. Hon tyckte att campingens grytor var för små. Hon sa hela tiden " Thank you much, thank you much". Så söt : ) Hela hennes följe likaså. Tänk om svenskarna som kommer in hade haft den inställningen och det härliga beteendet! Värt att fundera på.

Lugn dag

Hör och häpna; igår gjorde vi INGENTING. Bara det vanliga, lagade mat, satte igång en tvätt- och en diskmaskin. Vi for till mamma och pappa på kvällen och hämtade en boxer och sa hejdå till valparna, idag börjar de flytta : (  

Vi har fått en ny familjemedlem i Lasarettsgatan 64, nämligen en pappa-TV så nu har den vanliga, eller numera "lilla" TVn fått flytta in i vårat sovrum och därför behöver vi en till boxer.

From idag börjar vi lite tidigare och kommer alltså suta lite tidigare också, det kommer föra med sig att jag får lite extra spare time på kvällarna och ska börja köra fler hudvårdsklasser. Det känns så skönt att komma igång med hudvården igen. Ska lägga en order nu så att jag bygger upp mitt lager lite också. Så, om det är någon som är sugen på en klass, ring :)

sill och potatis

Det är ganska lugnt här på jobbet idag, lite kunder i och med att det är soligt ute. Dock känner jag att jag bara blir mer och mer stressad för jag hinner inte riktigt med, känner att saker läggs på hög att jag kommer ha fullt upp om ett par veckor. Nu knackar spänningshuvudvärken på också. Nå nå, det problemet får vi ta senare. Nu är det dags att vara positiv, solen skiner och det är bara 3 dagar kvar till helg.


Idag satt jag här över lunchen och åt matback, sill, ägg och potatis, supergott :) Skönt med lite lugn och ro, att bara få sitta ner och läsa en bok ett par minuter efter maten.

2 kilogram choklad

Jag har ju glömt det nästan viktigaste som hänt i helg.. N tyckte att vi skulle gå och vinna lite choklad i ett sånt där stånd med ett jättehjul och stoora chokladkakor på väggen. Jag är inte bangen och tycker om att slösa pengar så jag satsade för hela tjugo kronor! Tror ni inte att det gigantiska hjulet stannade mitt på min siffra 44? Jajjamensan så därifrån gick jag med 2 kg choklad. Lycklig som jagf vet inte vad. Jag sken som ett barn på julafton, jag vinner nämligen aldrig något.

Dock tror jag att min omgivning är gladare över vinsten än mig då jag inte ens ätit en ruta choklad ännu. Istället strösslar jag chokladkakor omkring mig : )

Att ge är tusen gånger bättre än att få.

BBQ

I helgen har det som sagt blivit en hel del grillning och i helg åt vi massa goda saker som jag tänkte dela med mig av:

Eftersom vi har bott i en liten stuga utan vatten osv har det blivit lite mer "färdiga ingredienser" istället för att jag gjort det mesta själv som jag brukar. Dock är det skönt att inte behöva tänka så mycket på sommaren.
 
Jag tycker egentligen bäst om att grilla fläskfilé, det är svårt att misslyckas med och blir mört och saftigt. Till grillat tycker jag också bäst om att ha potatis, dock i olika varianter.

Färdigmarinerad Tendersteak med potatissallad och grillade tomater och paprikor. Superlätt, supergott och supersmidigt. Lite tråkigt med färdig potatissallad, men du kan hacka i lite vitlök/rödlök/gräslök och lite äpple så får du genast en spännande variant.

Cajunfilé med grillad mozzarellapaprika och äppelglaze. Såååå gott! Använde färdig cajunmarinad och marinerade fläskfilén i ett par timmar. Äppelglazens sötma och syrlighet passar så bra ihop med den starka cajunen. Grillade paprikahalvor och smälte stora bitar mozzarella i dem. Jag åt en jättegod sallad till, gjord på olika salladsblad, körsbärstomater, gurka, paprika, rödlök och vindruvor. Herrn är less på grönsaker så han fick lite potatissallad från gårdagen istället.

Färdigmarinerad Ryggbiff med färskpotatispaket och creme fraiche vitlök och gräslök. Den här potatisen slår allt med hästlängder! Forst borstade jag den lite och kokade den nästan klar, sedan satte jag den i folie och skivade ner massa, massa vitlök, salt, peppar och lite smör. Knövlade ihop folien och la på grillen medan vi grillade ryggbiffen. Riktigt bra blev det, UNDERBAR DOFT!  Creme fraichen med vitlök och gräslök gick riktigt bra ihop med potatisen och biffen. Åt samma sallad som dagen före till.

Jag brukar inte vara så mycket för färdigmarinerad mat, dels för att man inte ser hur köttet ser ut och oftast smakar det inget. Men i helg har det varit över förväntan och vi har ätit så gott med hjälp av ett par engångsgrillar!


Så var semestern förbi..

..Men härlig var den : )

I torsdags packade vi det sista och for iväg. Stannade och åt en sen lunch i svartbyn, for in till Luleå en sväng och kollade lite bilar, vidare till Piteå havsbad. Solen sken och det var så mysigt. Vi grillade tendersteak och grönsaker som vi åt med potatissallad. Tigra trivdes jättebra och har varit hur lycklig som helst när hon fått vara så mycket utomhus. Hon har hunnit lära sig att klättra i träd och inte nog med det. Hon har lärt sig att backa ner från dem också. 

Våra stuggrannar var riktiga partytanter. De drack drinkar hela dagarna och for iväg vid sju på kvällen och kom inte hem förrän vid fyra. Häftiga tanter.

När vi var ute och promenerade på kvällskvisten så hör jag hur någon ropar  "DET ÄR JU EMELIE!!" och pekade på mig. Där satt min faster med sambo och bekanta. Så vi har umgåtts med dem ganska mycket under helgen också, grillat och hängt med min 12-åriga ( Snart 13, eller hur? ; )) kusin Ellis. Bland annat har vi stått på stranden och lyssnat på Gary Moore och nästintill hängt med mina favoriter Pistvakt.

Helgen i kort; mys på hög nivå, grillning, vin, pizzaslice, trampbilar och en gnutta sol.

Godmorgon

It´s a brand new day! Det verkar äntligen bli sommarväder här, jag älskar det! Jag har haft bilfönstret öppet hela vägen till jobbet och skrålat med i musiken bara för att solen lyste. Att jag har världens huvudvärk och ont överallt bekommer mig inte mer än i svaga ögonblick en dag som denna. N ligger hemma och sover ett par timmar till, sen ska han packa och göra allt iordning så åker vi till havsbadet direkt när jag går på lunch.

Igår var vi och sa hej åt valparna igen och hämtade lite grejer. De är sju veckor nu, och det är med sorg i hjärtat jag kelar med dem och vet att de åker snart. Har nästan undvikit att vara där så jag inte ska fästa mig vid dem. Eventuellt ska mamma behålla en hanne och om fallet blir så så kommer en vara 7 km bort från mig iaf : )

Nå, nu ska jag gå och arbeta.

Ha en fantastisk helg allihopa!

xoxo
E

Jag bara vinner!

Damn i'm good! Sedan jag började på banken i januari har jag gjort mig förtjänst av en hel del vinster och annat kul, i form av resor och middagar.
Inte för att skryta ; )

  • En middag på Slottet. Fjällnäs Castle med kollegorna.
  • Kick Off i Piteå, med uppträdanden, supergod mat och hotell.
  • 6 biobiljetter till Blå Forell här i Gällivare. Har vunnit dem vid tre olika tillfällen i vintras.
  • 3 rättersmiddag med N på O'learys.
  • 1 SF biobiljett, första plats i deltävligen "sommarruset"
  • 3 presentcheckar á 300:- Första plats i deltävligen "vårruset".
  • 1 presentcheck på 200:-, andra plats i samma tävling.
  • 2 presentcheckar á 100:-, tredje plats i samma tävling.

Sammanlagt 1300:- i presentcheckar som jag köpt bland annat en kabinväska, kylbag och SNÖ-smycken för.


Sol

Idag verkar solen kika fram, härligt värre. Jag är igen mitt somrigaste jag, med blommig klänning och bara, sönderskrapade ben. Hett ; ) Mina ben ser alltid ut så på sommaren, dels för att jag är så klantig och slår mig överallt, dels för att alla bett av insekter blir inflamerade och läker aldrig på mig. Det är sjukt.

Imorgon är jag ledig efter lunch och då åker vi till havsbadet och tar med lilla kissemiss. Det ska bli så fruktansvärt mysigt att vara på semester. Det är 18 grader i vattnet där, varmare än det är och kommer bli här i alla fall. Har med andra ord en hel del att stå i idag, städa lite, tvätta, packa, hämta kattburen från mamma, tanka bilen, ringa på lite bilar som vi ska titta på när vi ändå är ute i landet och en hel del mer.

Tigra älskar att dricka vatten. Men inte om det står på golvet. Bara i glas, helst vinglas, och om det står på bord, bänkar, fönsterbrädor osv. Hon är helt tokig och kör ner hela huvudet i glaset.


Piteå havsbad

I helg ska jag och N på minisemester, sen kommer N ha jour i fyra veckor, usch och usch vad tråkigt!

Våran destination är Piteå Havsbad där vi bokat en stuga och katten ska med : ) Tydligen är det något slags event där. Beach Party 2008, med Gary Moore och pistvakt. Blir nog kul. Har lyckats få ledigt på fredag och några timmar på torsdag så vi åker på torsdag eftermiddag. Jag har beställt sol till och med.

Kirunafestivalen

I lördags fick vi ett infall och åkte till Kiruna, min syster hämtade oss efter hennes jobb och körde. Det var jag, N, syster och hennes kjell samt kompisen Fredrik. Vi träffade N:s kusiner och en massa andra gällivarebor som vanligt.
 
Jag drog samma vanliga fulingar som jag alltid gör på festivaler efter att ha luktat på en öl; ställa mig längst fram i alla matköer och fråga efter min beställning och sedan gå därifrån med gratis mat. Ingen åt mig själv dock. Wokad älg åt syster och Langos åt Elin.

Vi hörde Sahara Hotnights och Hellacopters spela där någonstans på en scen , inget som var nog intressant för att vi skulle orka stå längst fram och bufflas i alla fall. Innan vi åkte hem hittade vi N ensam på en gata som vi plockade upp och vattnade hemma hos Elin : ) När vi kom hem mitt i natten till Gällivare och lastade ur bilen så ligger det en STOR Yuccapalm i bagaget. Jag förstår inte hur jag lyckats smuggla ut den ur Elins lägenhet och in i bilen utan att N märkt något.  Antagligen var han full.

Lyckad kväll även om det kostade en hel del pengar :)

RSS 2.0