Rookie-of-the-year-firande

Hej igen.

Här är det lika dött som alltid på helgerna.

Men i mitt liv är det full rulle:)

Fredag
Bokade bord för tre-rätters och jag och N åt och åt och åt och det var sååå gott. Till förrätt fick vi in så mycket mat att vi inte visste vars vi skulle ta vägen; buffalowings, ribs, tortillas, guacamole, salsa, gräddfil, friterad mozzarella, friterad chiliost, morötter, selleri och quesadillas. Till detta drack vi något så luxuöst som fatöl.

Varmrätten bestod av bakad potatis för mig och pommes frites för N, grillad oxfilé, majskolvar, stekt paprika, sky och vitlökssmör. Våra öl var halvfulla ännu så vi fortsatte med dem.

Death by chocolate till efterrätt. I fast form för N och flytande för mig. N:s bestod av chokladkaka, chokladglasyr, chokladglass, chokladsås, chokladströssel och grädde. Nästan lite väl ; ) Min drink smakade i stort sett samma, men med lite baileys i. Första gången jag druckit en drink med glass i, annorlunda men gott.

Med andra ord skulle man väl kunna kalla middagen för en kaloribomb, men är man rookie of the year så är man. 

Efter middagen åkte vi hem till oss och syster med karl och kompis hälsade på och vi satt och pratade, for in till stan och öltältet en kort kort sväng och sedan sängen..




Jippie. Vi har stängt.

Jag vet en kille som jobbat på krogen för x antal år sedan, kvart i tre när de var dags för dem att åka hem en helg var de så hungriga att de ville åka förbi den lokala hamburgerbaren, som stängde klockan tre. Killen i fråga ringde och ringde på klockan vid luckan på hamburgerbaren och ingen kom trots att hans såg att ljuset var tänt och någon var där inne. Han fortsatte ringa på och precis när klockan slog 03.00 smög en tjej sig fram till luckan och öppnade den. Med en riktigt sarkastiskt tonfall utbrast hon: "Jippie. Vi har stängt."

Bistra och hungriga fick killen och hans kollegor åka hem utan mat.

Nästa helg bar det sig inte bättre än att killen jobbade i garderoben på krogen och hyfsat tidigt på kvällen med endast ett femtiotal gäster får han sig en liten överraskning. Vem kommer invinglandes, om inte tjejen som inte sålde någon mat åt honom förra helgen.

 Lite smålurvig slängde hon kaxigt upp jackan på disken för att hänga in den i garderoben. Då sköt killen tillbaka jackan åt henne och utbrast: "Jippie. Vi har fullt."

Behandla andra som du själv vill bli behandlad.

Sommarmarknad + festival

Gutenmorgen!

Imorse var Tigra världens gulligaste när jag skulle gå till jobbet. Hon bara ville mysa och trampade runt och spann.  Lilla lilla kissemiss. Men hon börjar faktiskt bli stor nu, eller det tyckte vi i alla fall, till vi såg Molly. Min systers katt som vi barnvaktade här för någon vecka sen. Då tyckte vi Molly var liten.. Nu såg hon ut som en koloss jämfört med våran lilla Tigerlilja.

Ett lycka till åt Anne och Jokke som är i Umeå och hämtar en karelarvalp till deras lilla zoo : ) Hoppas kissarna Jenna och Felix och karelarstorasyster Tjorven tar väl hand om nykomlingen!

I helgen är det sommarmarknad här i stan, det brukar innebära ett jävla liv och fyllon som däckar i öltältet. Det är festival i Kiruna också. Får se vars vi hamnar i helg. Ett som är säkert är att jag och N ska nyttja min vinst (våran trerätters middag) ikväll. SWEET.

Inga karlar - bara bufflar

Detta inlägg är borttaget.


Däcklagning med heels

Nu sitter jag på jobbet. Tidigare imorse har jag varit på en däckverkstad och lagat däcket som jag hade punktering i igår. När jag gick in dit satt en tio killar och fikade, ingen tittade ens på mig. "Har ni tid att hjälpa mig? Jag har punktering i vänster fram." Alla tittar på varandra och gapar. Jag kan tänka mig att något i likhet med Vad gör en tjej i kjol och högklackat här?  "Eller är ni för upptagna med att fika?" , säger jag. Då blev det lite fart i verkstan och jag fick köra in bilen så de kunde hissa upp den och laga hålet. Det är så kul att se deras min när en tjej kliver in i garaget i heels och kjol. De undrar alltid vaaaad fan man gör där!?

Sedan att jag inte alltid går klädd såhär förutom när jag ska jobba, behöver ju inte de veta.

Ungefär samma scenario utspelade sig igår efter jobbet när regnet öste ner och jag stod i centrum och skulle byta däck alldeles ensam i klänning utan jacka. En och samma kille försökte hjälpa till fem gånger. Jag pratade med pappa en sväng i telefon för att höra om det finns någon kompressor i bilen och då hör han hur killen där frågar om jag behöver hjälp och pappa nästintill vrålar i mitt öra LÅÅÅT HAN HJÄLPA DIG!!! Nej nej, jag kan själv! OCh det gjorde jag ju galant, även om jag inte bytte däck utan bara tog kompressorn i cigguttaget och fyllde luft i däcket så jag kunde köra hem.

Punktering

Och dessutom på pappas bil! Igår har jag backat in bilen på parkeringsplatsen och har inte sett något då eller imorse. Vilket jag borde ha gjort och punktering varit där då. BIlen står helt snett nu här utanför jobbet och vänster framdäck står numera direkt på fälgen. Tur att jag har en karl som jobbar på bilfirma och kirrar biffen!

Mina kollegor här på jobbet tror att någon granne skurit sönder däcket för att N skurat för högt igår kväll : )

En till regnig dag

Idag öser det ner som vanligt. Jag är så trött. Funderar på om jag är är sjuk, i fredags lyckades jag ramla och få lite skrapsår på benet och jag har några små scratches från kissen också och de kan ibland bara börja blöda lite när som helst, det är inte vidare inflamerat eller så.. Dessutom har jag hudvudvärk och är sååå förbannat trött. Nå, ingen gillar en gnällspik.

Igår har Tigra badat för första gången och det mina vänner, var ingen hit! Vi stängde in oss i duschkabinen och sedan fanns det ingen återvändo för lilla Tigra. Hon gav inte ifrån sig ett ljud men såg så olycklig ut och gjorde allt för att få klättra upp i min famn. Det gick ändå smärtfritt. Ett rivsår på bröstkorgen var den enda skråman jag fick när jag lyfte ner henne från min famn. Hon verkar inte vara rädd för duschen heller, senast imorse var hon där inne och trampade omkring och bara någon timme efter duschen igår var hon där inne. Vi avslöjade henne genom blöta små tassar i hela lägenheten.

Däremot kan jag erkänna att långhåriga katter inte är så vackra när de är blöta och har kvar fluffet på huvudet ; )

Oh God, what a lovely summer day!

Jag är lite seg i bloggandet. Men det beror på arbete och mycket annat pyssel. Dessutom tar ju lilla kissmissen Tigra ganska mycket tid också. Jag längtar så fruktansvärt efter att vara ledig. Synd bara att jag inte kommer få vara ledig alls i sommar.

Vi har nu för tiden rullande schema om vem som sköter bankomater, kassa, fikarum, osv här på jobbet.  Personen som sköter fikarummet nu är inte alls bra, vi har inte haft frukt på flera veckor. Han är så nonchalant och det gör mig upprörd. De flesta skrattar väl bara åt att vi inte har frukt, men jag är van att äta en frukt på morgonrasten och en på eftermiddagen speciellt nu när jag slutat dricka kaffe.

På tal om en lovely summer day, det öser ner här ute. Det är helt sjukt vad det regnar och har sig. Här om dagen haglade det fotbollar nästintill och för förra veckan snöade det. Tråkigt väder. Vars är den norrländska sommaren?

Slutat sluta blogga

Nu har jag tröttnat på att inte blogga. SÅ då var det väl dags igen, både att skriva och läsa.

Vi har gått och blivit en till familjemedlem, så nu har två blivit tre. Lilla Tigra, eller Agnes/Rut/Brittis som alla andra vill att hon ska heta, har flyttat hem till oss förra söndagen. Hux flux har jag blivit en kattmänniska(!) Hon är världens sötaste och gulligaste och busigaste. Jag var till veterinären och vaccinerade henne i tisdags och fick då veta att sköldpaddsfärgade katter är ettrigare än anrda katter, det var inget jag visste om. VI får väl se om det stämmer.

Jag har vunnit ett pris här på pankki, det ni! Min mamma säger att jag är duktig, så jag får väl tro henne ; ) Eller pris och pris, jag toppar en kategori, har blivit utnämnd till något jag tycker låter som en hockeyspelare. Nåväl, jag får välja mellan en snygg jacka med en yttepytteliten bank-logo på, värd ca 1000-lappen, eller en härlig trerättersmiddag med dryck för mig och en gäst. Jag behöver en jacka, men godhjärtad och snäll som jag är är det klart jag väljer en middag för mig och käraste. Jag tyckte vi skulle äta på Fjällnäs Castle, men deras nyaste meny var inte riktigt vad jag är sugen på. Kolla in själva: www.fjallnascastle.com. N älskar O'learys mat och jag kan väl inte säga att jag är sämre. En fet biff kan också vara romantic. Trerätters på Olles går väl också kring 1000-lappen för två, så det är ju ingen dålig vinst. Jag kanske ska säga vad jag blivit utnämnd som också, Rookie of the year. Om jag har fattat det rätt så är det från Sundsvall och uppåt.

Booring

..


Masugnsbyn here we come

Om två timmar stänger banki, och då är det jag som stämmer av och donar bankomater fort som fan. Sen blir det racercykeln hem och snabbpacka mat, handla, systembolaget och off we go. Det ska bli så grymt härligt att bara slöa i stugan Man kan ju sända en stilla förfrågan till vädrets makter om fortsatt sol, men med tanke på att jag är ledig nästa vecka så borde ingen get their hopes high.

Vi ska grilla och smutta öl och fiska hela helgen. OM vädret är dåligt kanske vi tar en omväg till Ikea och shoppar loss, skatten har ju rullat in : )

Onsdag

Jag och N har ett sådant fruktansvärt problem med våra råttor, Blixten och Tarzan, de tuggar is ig en vattenautomat i plast om dagen! Vet ni hur dyrt det är!? Och de kan ju bli sjuk aoch dö när de får i sig plast. Jag har förgäves försökt få tag på vattenautomater med järnlock och pip, det verkar dock omöjligt. Nu har jag i alla fall köpt en pytteliten vattenautomat som jag ska hänga högst upp i buren så de inte orkar sträcka sig så mycket för att gnaga på den, utan bara anstränger sig när de behöver dricka vatten. Vi får se om min plan fungerar.

Igår kväll tog jag och N en cykeltur runt hembygdsområdet älven och slutligen sandviken där vi åt varsin muffins och drack apelsinjuice, sen cyklade vi hem med ett stopp hos Ns mamma och pappa. 

Förövrigt så är min svarta pärla på annons nu om någon är intresserad. Annonsen finns hääääär.  

Vilken frisyr på en hälsoundersökning?

Igår och imorse var det riktigt härligt att stiga upp, tröttsamt men härligt. Jag och N har ätit frukost tillsammans. Och lunch. Och middag. I like it, det är så skönt att vara hemma igen.

Idag åt jag en tonfisksallad på Cai's och vi satt ute i solen och myste. Vi lyxade till det med en liten glass och en snabbpromenad runt torget. Var också tvungen att lugna N som av någon outgrundlig anledning var jättenervös inför sin hälsokontroll på jobbet nu efter lunch. Han åt pizza till lunch men tvekade att ta en glass ifall "hälsokontrollerskan" skulle bli arg. Imorse var det en helt annan attityd, eftre duschen stod han och posade framför spegeln och rådfrågade om vilken frisyr som passade bäst på hälsokontrollen. Hon har tydligen förvandlats från het blondin till ett monster med tanke på Ns nervositet. Kanske någon på jobbet som gjort kontrollen och skrämt honom? : )

Hemflyttad

I Fredags kom Anne och Johanna och tog mig hem från Luleå, vi flyttade in mitt pick och pack i bilen och sa adjö till Luleå för den här gången. Vi stannade och köpte lite skor på hemvägen som tröst ; )

I helgen har jag varit med N och myyyst. Tvättat och vaxat bilen mitt i lördagsnatten medan resten av Gällivare befann sig på Nex och hela huset gungar med 80-tals tema. Såklart har vi hälsat på valparna som till och med är uppe och går och äter köttfärs nu.

RSS 2.0