Finally Friday

Vad är nytt?

Idag är det en orkester på stan, låter det som i alla fall, varje gång någon öppnar dörren hit in på banken får vi livemusik. Härligt : ) Solen lyser och jag är mitt allra somrigaste jag med vitblommig klänning och lockar i håret. Allt är härligt och ikväll är jag hemma för att stanna hemma. Inget mer Luleå utan min lilla familj.: )


Nästa fredag åker jag och N bort, från allt vad internet och datorer heter. Inte TV-apparater då för en sådan har jag inte haft på två månader. Kanske vi hittar en liten stuga i skogen, vem vet.
 
Nästa söndag flyttar katten Molly hem till oss, för min syster och hennes Kjelle åker till Turkiet. Hör och häpna, det är N(!) som kommit överrens med Emma om katten. Dock ska hon bara vara hos oss fem dagar.


Nu hoppar och dansar det förbi ett gäng kycklingar och diverse fjäderfän i människostorlek på torget, Luleå är allt en märklig stad.

solongsuckers.


I love rock'n'roll

Jaa den låten spelar de på stan här i Luleå nu, den påminner mig och mycket. När jag och Sopan kollade Crossroads på ticket om och om igen en hel natt, inte för att den var bra. Men vi hade kul. Känner jag Sophie rätt så kommer hon inte ihåg det : )

Den låten sjöng jag också på Karaoke i Piteå första gången jag träffade alla bankisar. När jag fick jobbet här i Luleå påstod chefen att det var för att jag sjöng den så bra framför alla anställda från Sundsvall och uppåt. Den påminner mig om mycket mycket mer också dessutom är den ju ganska bra!

Som ni hör (läser) så är jag på strålande humör just nu. Solen skiner, fåglarna kvittrar, levande musik på stan och jag arbetar sista dagen här imorgon . (jag har inte ont i huvudet heller) Dessutom har jag slösat pengar på H&M på lunchen :)

Världens vackraste

image151
Första rymningsförsöket, 11 dagar gammal.

image152
Valparna har blivit såå stora och mamma Shira så liten. Nu har de börjat öppna ögonen också.

Skäms på dig

... Nyss var det en liten fin dam på stan som stirrade på sin karl och utbrast - "Skäms på dig!" sedan gick hon iväg.  Undrar vad han hade gjort ?

Idag är en vanlig dag precis som vanligt. Har haft lite längre lunch för att jag hade ett möte om ett nytt arbete till hösten . Det känns bra.

Idag ska jag shoppa var det tänkt. Jag har varit på stan varenda dag den här veckan men jag har blivit less och gått hem efter en kvart, idag tänkte jag anstränga mig och faktiskt köpa något :) Kanske skor ; )

Jag har så mycket att göra i lägenheten här i Luleå egentligen men jag står och stampar. Vad är det för mening med att dammsuga och skura, damma och torka förrän sista kvällen? Då måste jag ju ändå göra om det då. Vi kan ju alltså räkna med att jag kommer stoooooooorstäda imorgon efter jobbet. Jag tycker inte att jag borde behöva putsa fönstrena i lägenheten, jag har ju trots allt bara bott där i två månader. Vi får se om jag är busig och struntar i det...

Man kan ju säga tt jag längtar hem något så fruktansvärt. VIll få hem alla grejer härifrån och få i ordning lägenheten hemma. Få i ordning allt.  Jag slipper åka tåg hem med alla mina grejer i alla fall för A och J kommer till Luleå med bil och då åker jag hem med dem, perfa!


SKAM

Boken Skam av Katarina Wennstam är riktigt bra, lika bra som fackböckerna om våldtäkter som hon skrivit tidigare. Nu längtar jag till Dödergök kommer ut till hösten. Böcker är otroliga små ting. Jag kan leva mig in i bokens värld på riktigt, det är nästan så att jag saknar karaktärerna eller känslan boken gav mig efter att den tagit slut.

Problemet med böcker är att det blir så dyrt, jag har inte vett nog att gå på bibliotek så jag köper mina böcker. Oftast pocket, men ändå. Igår köpte jag Skam, idag är den slut. Jag får skylla mig själv men hajar ni problemet? : )

En annan bra bok jag läste förra veckan var fjärde delen om Otoriklanen, nånting vid hägerns skri heter den. Riktigt seg men det kompenserades när den väl kom igång och jag fick ett avslut på de tre föregående böckerna. Takeo och Kaede och hela gänget : )

Funderar på att ta upp Sagan om Isfolket igen, serien på 47 delar av Margit Sandemo, länge sedan jag läste dem. Mina favoriter.


Livet går vidare

Jajjamensan, livet går vidare även om det inte går riktigt den väg man vill. Idag har jag haft en av mina bästa dagar på jobbet! Och inte tack vare min egen prestation, oooh nej, där har det mesta gått fel. Vi hade en massör på jobbet, så jag har alltså fått en proffesionell massage under arbetstid, how great isn't that!?


¨Nu håller jag på att koka grönsaker och steka laxöring i micron, det blir min middag. Ska ringa N innan det är klart och berätta hur mycket jag älskar honom.


Gos på er.

Det var kul så länge det varade..


Så länge varade min bloggkarriär denna gång. N ringde just och sa att han inte får ledigt från jobbet så nu är resan också inställd. Just nu känns allt så jobbigt och det jag ser fram emot bara försvinner från mig så fort jag får syn på det. Nu väntas väl bara att jag inte får flytta hem på fredag ens en gång.


Vad ska jag göra för att få lite solsken i mitt liv?


Valpbilder

image149
Här är valparma ca fyra dagar och myser i en ormgrop : )

image150
Lägg märke till valpen med vit prick på huvudet, som klättrat upp på mammas mage. Jag tror det kan liknas vid att bestiga ett berg. Däruppe är det ingen trängsel i matkön alla fall : ) 

Tillbaka till framtiden

Hej Bloggen!

Jag har ju i min depression slutat blogga, som en protest mot allt som inte går som jag vill. Nu har jag kommit på bättre tankar då jag fått en hel del önskemål om att fortsätta : )

Så, vad händer nu?

Ja, till att börja med så blir det ingen valp, big surprise! Jag vill så gärna ha en hund och jag vet att jag låter som en 10-åring som vill ha en rosa pudel. Men detär så att jag har vuxit upp med en kennel i rummet brevid i princip, vi har alltid haft hundar och alla runt omkring oss. Vad som gjorde detta så definitivt är att det är Shiras sista kull och nu dröjer det MINST 3 år innan nästa kull i samma uppfödning. Och hey, vem vill inte ha en valp från sin egen fina, välmeriterade hund? Jaja jag får bete mig som en vuxen och acceptera det. Jag kan ju alltid börja jaga med råttorna : )

Vad mer är på gång förutom det där förbannade valptjatet då? Det här är min sista vecka i Luleå, det innebär flyttstädning för fulla muggar och jag måste klura ut hur jag ska få med mig allt hem på fredag på tåget. Jag börjar jobba i Gällivare redan nästa måndag. Det känns ändå helt okej, efter det är jag ledig en vecka och det verkar som att vi ska göra Turkiet osäkert än en gång då. Det ser jag verkligen grymt mycket fram emot. Emma och Kjell vill också följa så det blir nog mys; )


Nå, back to work!


Mitt största intresse

Hundar är mitt största intresse och kommer förmodligen alltid vara det. Jag vill träna, motionera och ha sällskap. Jag vill ta upp utställningar, gå på jaktprov, viltspår. Ta ut frusna klövar ur frysen och bara pussa min hund. Jag vill ströva i skogem i flera timmar och vara i skogen. Det är vad jag vill och saknar. Jag vill så gärna göra det jag älskar.

Mitt hjärta spricker

...

Jag har slut på ord.

Jag längtar

Min högsta önskan just nu är att ta en egen valp. Jag har en egen hund, Shira men hon bor kvar hemma med mamma och pappa och sin egen mamma då det är där hon har vuxit upp. När jag flyttade valde jhag att lämna henne hemma för hennes skull. Nu är hon fem år, det innebär att det här förmodligen är hennes sista kull. Och det blev en tik, jag vill ha en tik. Efter den här kullen kommer vi inte ha någon fler avelstik i kenneln, utan måste köpa en hund från någon annan. Jag längtar efter en valp, och tro mig, jag vet hur mycket jobb och ansvar det är - jag har levt med hundar hela mitt liv. Jag vill uppfostra den själ och träna den själv. Jag offrar gladeligen den tid och energi som denna valp hade krävt. Mer än gärna! Jag vill ha en valp från min familjs egen uppfödning och framförallt från min egen välmeriterade hund. Och det här är min sista chans och jag är mer än redo.  Det är verkligen vad jag vill!

Men vad gör jag när jag har en sambo, tillika fästman, som inte alls vill ha en hund? Vad ska jag ta mig till? Jag går sönder.

Äntligen valpar!

De föddes i torsdags, 6 pojkar och 1 tös, alla svarta. Jag har fått flera undringar om valparna blivit födda under helgen så nu lägger jag ut det här. Jag har ju inte haft tid att blogga, jag har ju spenderat nästan hela min helg med valpisarna.

image146
Trött mamma Shira ochl ika trötta valpar

image147

Hungriga korvar.

image148

Shira är rakad på magen om ni tyckerdet ser konstigt ut. Sista valpen fick tas ut med kejsarsnitt.
Men nu  mår alla bra. Dock är Shira ganska bekväm av sig, så fort en valp kryper iväg piper hon lite så att vi ska transportera tillbaka den åt henne, som mor min så fint har uttryckt sig på hennes blogg.


Vi är ännu inte säkra på vad valparna ska heta? Någon som har förslag? Gärna ett tema, eller alla på samma bokstav.

Inga valpar än

Inget nytt på valpfronten än, jag veeeet, tjat tjat. Men hundarna är en stor del av mitt liv : )

Tania är på väg in till stan för att äta lunch med mig, kanske det blir sushi. Det hade varit gott.  Det har inte hänt så mycket nytt i mitt liv. Lite kortare blir den här veckan då jag åker hem med ett tidgare tåg på fredag för att hinna på en arbetsintervju.
 
Bara 2,5 veckor kvar av Luleåtiden nu, jag känner mig så duktig. Just nu känns allt BRA : )

Ska kila på apoteket och köpa näsdroppar med antihistaminer eller något annat viktigt i, misstänker att min förkylning är en allergireaktion. Let's see.

Bon appetit!

Valpar för hela slanten

Jag har ju som sagt besök här och har blivit supersjuk nu lagomt till valpningen. Jag har alltså inte ritkigt tid med bloggen just nu.

Allt jkag tänker på är valparna. Jag är så sugen, men N vill hellre ha ett playstation 3? Igår sa han att han skulle fundera, så jag hoppas på det bästa. Allt som kretsar i mitt huvud nu är valparna. Och valparnas mamma, Shira och N såklart : ) Jag har inte hört att tempen på Shira gått ner ännu så just nu är det inte dags, men de kan lika gärna komma imorgon. Jag är riktigt nervös.

Kolla vad tjock hon är, i söndags mätte hon 99 cm runt magen.

Vasall's Shira with a free will
image144
uppifrån : )

image145
I favoritsoffan : )


Ny dag, ny vecka

Morgonen började inte alltför bra med halsont men det börjar bli bättre nu. Idag på tåget hit hade jag två kompisar med mig, Tania, min Mary Kay kollega och Annelie, blivande kollega. Vi ska på Guest Event med Mary Kay ikväll och träffa Ann Wallblom. Härligt att ha något att göra!

Annelie åker hem med morgntåget imorgon men Tania stannar ett par dagar och håller mig sällskap. Jag önskar i mitt stilla sinne att jag egentligen var hemma med min älskade N och Shira, nu är det bara ett par dagar kvar till hon ska föda. Jag har hälsat på henne massor under hel helkgen och bara myst med handen på hennes mage, de är inte så livliga men lite sparkar de små rackarna. image121

Heeeelllooooo fridaaay!

Idag, 16.40, går tåget hem. Kan hända att jag uppdaterar i helgen, men om jag vore som er, räkna inte med det. Jag ska hem till min älskling och mina älskade hundar! Jag har inte tid med sådana saker som datorn ser ni.

So long suckers!


Dräktig

Nu spammar jag nästan min egen blogg...Men här är en bild på min dräktiga Shira som ska ha valpar inom en vecka, bilden är ett par veckor gammal, så ni kan ju gissa om hon är tjock! 97cm runt magen:) oooh, jag är så förväntansfull! Jag önskar jag kunde vara hemma hela nästa vecka...

image143

Vasall's Moonlight of Valentine

Nu har liten blivit stor. Det känns som att Valentine-kullen föddes nyss men det är fyra år sedan! Klickade in på mammas blogg och därifrån vidare till Vendelas och Dagnys Blogg. Dagny, eller Vasall's Moonlight of Valentine som hon heter i stamtavlan är från mammas uppfödning, visst är hon fin?

image137

                                                    

image142

De första bilderna är Dagny som valp och den sista som 4-åring. Riktigt fina bilder! Alla bilder är tagna från Vendelas och Dagnys blogg och får inte användas.
 

Say my name, bitch

Som jag nämnt så arbetar det en Plannja-spelare på mitt kontor. Och eftersom hela Luleå är stora Plannjafan så är hans ord lag. Och han har bestämt att jag heter Empan. Så hey, nu är jag officially Empan med hela kontoret. Det känns inte alltför kul när jag sitter i ett kundmöte och jag hör hur någon utanför ropar efter Empan. Jag brukar säga åt kunderna att "Empan" är på lunch. Hela dagarna, varje dag.

Hello Friday!

Nu är fredag i antågande, it feels good! Jag längtar hem. Jag har snart slut satc-avsnitt och här orkar jag inte hitta på något själv. Jag vill ha min N med mig. Jag är en hemsk människa, men tyvärr så känns det mesta meningslöst att göra själv. Jag vill dela mina upplevelser med någon. En god vän, eller en underbar fästman ; ) Att vara totally alone är inte riktigt min grej.

Molly

image131
Min syster har en trött katt. Blandning mellan Bombay och Norsk Skogskatt.

Vad är det för mening?

Med att göra matback mitt i natten om man ändå glömmer den hemma? Jag hade gjort iordning broccoli, minimorötter och lite blomkål. Till det tänkte jag äta en bit laxöring som jag tillagade i micron med en gnutta senap, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Jag hade till och med lyxat till det så pass att jag satt en liten klick "lite lyxigare lätt creme fraiche" med smaken vitt vin, schalottenlök och senap i en burk på sidan av och ett par coctailtomater i folie.

Jag är arg!


I'm such a geek

Ja det är jag. Gissa vem som nötte en sådär 98 satc-avsnitt igår? Jo, jag. Först såg jag bara 3 avsnitt, sedan tog jag en prommis bort till kvantum och handlade lite melon att gnaga på och ett kg avokado. Det tog lite mer än en timme. Sedan fortsatte jag kolla satc. Så ser mitt liv ut.

Sugar

image122

Fel Emelie?

Idag loggade jag in på msn för första gången på månader, om inte år, och på en gång plingar det till och någon skrev till mig. Jag blev lite smickrad över att någon kom ihåg mig pch svarade glatt tillbaka, efter ett par minuter får jag det här:



X säger:

men vi kan prata ändå fast du är fel emelie


Han kom inte ihåg mig, han trodde jag var någon annan. So much for popularity.. : P


catfight

I lördags, i Gällivare hälsade vi på fina tjocka Shira, en och en halv vecka kvar av dräktigheten nu... : ) Vi bestämde oss  sedan för att åka ut efter E10an och grilla med min syster och hennes kille.

E & K är alltid söliga så jag och N hade gjort eld och tänt en engångsgrill medan vi väntade. Jag satt och småsvettades lite då Nikitha(30 kgs labrador) inte tycker om katter och E & K tar alltid med katten och grillar. När de väl kom så kikade Nikitha lite på katten och sedan fortsatte hon nosa på kottar och sova. Men katten däremot, hon spände ögonen i både min och Nikithas halspulsåder heeela tiden. En gång råkade jag och Nikitha komma lite för nära ( läs 3 meter ifrån ) och fan for i katten. Hon fräste och viftade med klorna. Jag tror inte Nikitha märkte något men jag är rädd för katter från och med nu. Molly aka Svarta Faran.

Annars var maten god, trevligt sällskap och mycigt att ha med djuren. Grymt väder och pinndeg för 10 personer.
Lördagskvällen spenderades hos Tommy där det var någon slags grillfest och jag satt mest med N, Nisse och Helena ute i hammocken bland snön och frös. Trevligt var det, men jag har så många myggbett! Jag visste inte att myggorna bits när det är 0-gradigt och snö ute!?

Jag vet hur man gör!

Jag vet hur man gör om man vill duscha i varmvatten. Jag får helt enkelt kliva upp en timme tidigare på morgonen, då hinner jag duscha före familjen som bor ovanför mig! Jag har alltså duschat i varmvatten imorse. Och gosse, det kändes great!


Frühstück

Igår blev allt annat än jag planerat. Som sagt så smällde vi upp en liten engångsgrill utanför lägenhet och bar ut två stolar och varsin öl. N hade marinerat kött och tagit fram vitlöksbröd och jag agerade grillmäster. Jag lämnade in ensam i köket för att göra skagensnittar och efter ett tag kom han ut med dem plus en skamsen min. När jag gick in så hade han bland annat slitit ner brandvarnaren i panik och den låg i delar. Nåväl, maten blev fantastisk. Fläskfilé, klyftpotatis, olika såser, lök i foliepaket, grillad paprika, grillade tomater med mozzarella, mozzarellasallad med rädisor och tomat, vitlöksbröd och öl. 

Jag hade planerat en utekväll men det hela slutade riktigt tidogt med lite kortspel och sedan la vi oss. Mysigt det med : ) Nu sär det frulle, dessutom ska jag klura ut vad som händer en röd dag som denna i luleå.

En syl i vädret, tack!

Förut har jag alltid tyckt om att åka bil. Till nu då. Här för ett par dagar sedan gjorde N något som han kallar för ett fantastiskt klipp. Han köpte nämligen ännu fler navigatorer. My ass. Navigatorer är djävulens påfund. N hävdar att de är bra och till viss del kan jag hålla med. Om man har en. Inte sju, som N. Jag och Sophie har minsann bilat från Gällivare till Göteborg och gjort en massa avstickare till turistattraktioner och annat med bara en vanlig hederlig karta som vi lånat av farfar.

Till saken hör att "vårat" nyaste tillskott i navigatorfamiljen är en som tjattrar konstant. Och arg låter hon. Det är ingen idé att jag försöker ge förlag på vad vi ska äta eller göra för den där förbannade navigatorn hinner ändå öppna käften före mig. Och tro mig, jag pratar inte lite. En syl i vädret, tack!

RSS 2.0